MADEIRA BLOEMENFESTIVAL – FESTA DA FLOR


Wie ‘Madeira’ zegt, zegt ‘Bloemeneiland’! De lente en de daarbij horende bloemengroei worden op Madeira feestelijk onthaald met het beroemde Bloemenfestival: Festa da Flor. Vier dagen lang staat de hoofdstad Funchal in het teken van bloemen.

Het hoogtepunt van het festival is de Bloemenparade die door de stad trekt. Een stoet van praalwagens en honderden dansers rijdt over de promenade van Funchal. De parade is een mix van het Hollandse bloemencorso en het Zuid-Amerikaanse carnaval, met muziek, dansers, een enorme schare deelnemers en vooral heel erg veel kleur!

Het Bloemenfestival en in het bijzonder de Bloemenparade worden druk bezocht door zowel de lokale bevolking als natuurlijk menig toerist. Voor veel toeristen is de Bloemenparade zelfs een reden om juist in deze periode naar Madeira te komen. Mocht je ook in deze tijd een reis naar Madeira maken, ga dan zeker even kijken!

Een leuk weetje: tijdens het Bloemenfestival worden ontzéttend veel bloemen gebruikt. Madeira kan zelf niet in deze bloemen voorzien, dus wordt het grootste gedeelte van de gebruikte bloemen geïmporteerd. Een groot gedeelte van de bloemen komt uit (raad maar): Nederland!

PROGRAMMA BLOEMENFESTIVAL

In het centrum vindt ook een bloemenmarkt plaats, waar aandacht is voor alle verschillende bloemensoorten die je op het eiland kunt vinden. Hier zul je ook veel van de traditionele bloementapijten zien. Waarschijnlijk ruik je de markt al voordat je er bent, want de grote hoeveelheden bloemen verspreiden een heerlijke geur. Verder is er nog een bloemententoonstelling en kom je op diverse plekken in de stad folkloristische dans- en muziekgroepen tegen.

Voor het programma van het gehele festival kun je terecht op de officiële website van het festival.