FUNCHAL’S MERCADO: DE MARKT


In de ‘Oude Stad’ van Funchal ligt Mercado dos Lavradores: een oude hal die barst van de marktkraampjes. Op de Mercado worden enorme hoeveelheden fruit, groente, specerijen en bloemen verkocht. Op Madeira zijn veel verschillende soorten fruit te vinden en deze zijn op de markt goed vertegenwoordigd. 

Het hoogtepunt van de Mercado bevindt zich achterin de markthal: de vismarkt. Hier sta je met je neus bovenop de visvangst van die nacht/dag. Goed om te weten dat op Madeira het gros van de vis nog gevangen wordt door de lokale bevolking die er in kleine vissersbootjes op uit trekt. Met een hoop andere toeristen kijk je vanaf de hoge trappen toe hoe de vissen klaargemaakt worden voor de verkoop. Op de tafels liggen tientallen van de speciale Madeira vissen: de lange zwarte diepzeevis waarmee het typische Madeira gerecht ‘espada’ wordt klaargemaakt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De Mercado dos Lavradores bezoek je op: maandag t/m donderdag van 8.00 – 19.00u, vrijdag van 7.00 – 20.00u en zaterdag van 7.00 – 14.00u. Kijk hier voor meer informatie over de markt.

Op het eiland zijn nog vele andere (minder toeristische) markten te vinden. Ga zeker ook in de dorpjes even op de plaatselijke markt langs om daar de sfeer (en het fruit!) te proeven.

Een bezoek aan de Mercado dos Lavradores combineer je natuurlijk met een rondwandeling door Funchal!