dona mecia in funchal fresh lemonade

BESTE LIMONADE OP MADEIRA!

Verscholen in een van de smalle straatjes die Funchal rijk is, zit een van de leukste cafeetjes van de stad: Mercearia Dona Mécia. Achter een stenen poort in de Rua dos Aranhas bevindt zich een intieme binnenplaats met een piepklein café.

Sinds wij Dona Mécia hebben ontdekt zijn we er niet meer weg te slaan. We zijn gek op de look van het café, de sfeer en hun kaart. Zeker op hete zomerdagen (en die zijn er regelmatig op Madeira) gaat er absoluut niks boven een schaduwrijk plekje op hun terras, mét een verse limonade. Ze hebben uiteraard ook andere drankjes (ook de koffie is erg lekker). Maar echt: probeer de limonade!

Ook voor kleine gerechten kun je hier terecht. Ze hebben hartige gerechtjes zoals luxe tosti’s en quiches, en uiteraard ontbreken de typische Portugese pastel de nata niet. Qua eten en drankjes meer dan oké dus hier! Daarnaast is het echt heel ontspannen zitten op hun terras in Mediterrane sfeer en zijn de medewerkers erg vriendelijk en behulpzaam.

dona mecia terrace in funchal

PRAKTISCHE INFORMATIE

Adres: Rua dos Aranhas, n. 26 in Funchal. Kijk voor meer informatie en een sfeerimpressie ook even op de website en Facebookpagina van Mercearia Dona Mécia.

dona mecia in funchal pastel de natadona mecia in funchal logodona mecia in funchal menu

Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.