BOLO DO CACO

Bolo do caco is een typisch Madeirees gerecht! Het wordt in alle restaurants geserveerd en ook op straat vind je vaak kraampjes die dit gerechtje verkopen.

WAT IS DAT DAN, BOLO DO CACO?

Het is een Madeirees brood wat op allerlei heerlijke manieren geserveerd wordt. In restaurants krijg je het met wat verse knoflookboter als ‘appetizer’ en de street food versie eet je met chorizo of ham en knoflookboter. De bolo wordt klaargemaakt op een caco, een gloeiendhete basalten plaat. Bolo do caco wordt ook gebruikt voor sandwiches, zoals het broodje Prego Especial.

bolo do caco shop in funchal madeira

bolo do caco shop funchal madeira

bolo do caco with chorizo madeira

DOL OP BOLO DO CACO

Ons favoriete broodje ´scoren´ is zo ongeveer het eerste wat wij doen zodra we op Madeira zijn. Met een gloeiendhete bolo do caco con chorizo zetten we het op een rennen richting de haven, waar we een bankje uitzoeken en genieten van dit simpele, maar o zo lekkere, broodje!

THUIS MAKEN KAN GELUKKIG OOK!

Als de heimwee naar Madeira ons parten speelt, maak ik er tegenwoordig gewoon zelf een. Natuurlijk net niet zó lekker als de echte op Madeira, ik heb natuurlijk ook geen caco in mijn keuken staan. Maar het komt er heel dichtbij! Ik zal binnenkort het recept hier delen.

 

Tags:
Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.