CHILLEN IN MONTE’S TUINEN

Wij zijn best een beetje gek op Monte. Punt. Daarom bezoeken we Monte regelmatig als we op Madeira zijn. En toch ontdekken we daar zo af en toe nog iets nieuws! Zoals de gemeentelijke Monte tuinen.

Tijdens ons vorige bezoek aan Monte kwamen we er achter dat er naast Monte Palace Tropical Garden nóg een vrij groot tuinencomplex in Monte ligt. Hemelsbreed zelfs maar zo’n honderd meter bij Monte Palace vandaan. Eigenlijk best dom dus dat we dit nooit eerder gezien hebben. Maar goed: als je langs de kerk van Monte het dorpje in loopt kom je uiteindelijk bij een mooie grote trap uit die naar beneden loopt. Hier vindt je dus nóg een grote tuin: de gemeentelijke Monte tuinen. Iets kleiner dan Monte Palace Tropical Garden, maar ook erg mooi (en gratis…)!

monte tuinen bloemen zomer

GEMEENTELIJKE MONTE TUINEN

De tuin is aangelegd in 1894 en beslaat 26 000 m2. Op deze oppervlakte vind je eeuwenoude bomen en vele soorten exotische én inheemse planten en bloemen. Nu weet ik echt helemaal niks van bloemensoorten, maar ik mag er wel heel graag naar kijken. De tuin is opgebouwd uit stenen muurtjes, bruggetjes en stenen bogen. Dit alles maakt de tuin lekker sfeervol en authentiek. Ook zijn er vele plekjes waar je rustig kunt zitten en dat is dan ook wat wij graag doen op een plek als deze! Lekker op een bankje neerploffen en luisteren naar het water van de fontein. Een beetje niks doen in een groene oase! Een heerlijke afwisseling van de vele wandelingen die wij op Madeira maken.

Tags:
Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.