MADEIRA’S CHRISTUS BEELD: CHRISTO REI

Het is Rio de Janeiro’s bekendste trekpleister: Christus de Verlosser. Dit beroemde Christus beeld trekt jaarlijks meer dan een miljoen (!) mensen. Dit beeld is enorm: met 30 meter hoogte een van de grootste, meest indrukwekkende en bekendste Christus beelden ter wereld. Het beeld wordt gebruikt in films, muziekvideo’s en videogames en er zullen weinig mensen zijn die dit karakteristieke beeld niet zullen herkennen. Op dit moment, tijdens de Olympische Spelen in Rio, komt het beeld ook weer veel voorbij op televisie.

MADEIRA’S CHRISTUS BEELD

Op Madeira staat het beeld Cristo Rei: minder bekend en bezocht en ietsje kleiner dan zijn Braziliaanse collega, maar wel een bezoekje waard. Het is een 14 meter hoog beeld in Art Deco stijl van bijna een eeuw oud. Het is zelfs nog ouder dan het Braziliaanse Christus beeld. Het staat hoog op een klif in het dorpje Garajau en kijkt uit over de oceaan. Hier geen duwende mensenmassa’s, maar een prachtig uitzicht en rust.

cristo rei garajar madeira close-up

christus beeld madeira cristo rei garajau

Ik heb gelezen dat het beeld hier is geplaatst ter nagedachtenis aan de functie die deze plek eeuwen geleden had. Het schijnt dat overleden christenen hier in zee werden gegooid, omdat het tot 1770 enkel aan katholieken was toegestaan om begraven te worden op het eiland.

Het plaatsje Garajau ligt vlakbij Funchal en is prima te bereiken met de auto. Mocht je door dit gebied rijden en langs Garajau komen, maak dan even een korte stop om Cristo Rei te aanschouwen en aan zijn zij over de oceaan te turen.

Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.