COASTEERING AVONTUUR

We kijken al de hele week uit naar deze dag. Vandaag gaan wij voor het eerst op een coasteering trip. We hadden al eens van deze sport gehoord, maar kwamen er pas recent achter dat deze ook op Madeira wordt uitgeoefend. En waarom ook niet, Madeira lijkt ons perfect voor deze activiteit! Dit is absoluut iets wat wij moeten uitproberen. Want: cliff jumping, rots klimmen, zwemmen, snorkelen….dit zijn allemaal activiteiten waar wij van houden! Dus, daar gaan we dan, op onze eerste coasteering trip, onder leiding van Discovery Island Madeira

DE LOCATIE: PONTA DE SÃO LOURENÇO

We starten deze dag op de parkeerplaats van Ponta de São Lourenço. Daar waren we uiteraard niet alleen, dus we trokken onze wetsuits aan onder de nieuwsgierige blikken van de bezoekende wandelaars. Omdat wij al regelmatig hebben gewandeld op Ponta de São Lourenço, weten we al dat dit in ieder geval een supermooi gebied en zijn we dus nog enthousiaster om te beginnen. Let’s go!

  Coasteering Madeira Ponta de Sao Lourenco road 

Terwijl we naar het startpunt van de route lopen maken we kennis met onze gidsen Sandro en Luiz. We hadden niet beter kunnen wensen: deze mannen zijn vriendelijk, grappig en gepassioneerd over coasteering en de natuur van Madeira. We volgen de weg vanaf de parkeerplaats een stukje en gaan dan van de weg af. Klauterend dalen we af langs de rotsen en komen uit bij een hoge klif: de eerste sprong van de coasteering.

KLAUTEREND LANGS DE KLIF

Vanaf hier vervolgen we onze route zwemmend of klimmend en klauterend over de klif. Je klimt horizontaal over de rotsen en beweegt je op die manier langs de kustlijn. Ik heb echt genoten van het klimmen: het is ontzettend actief en dan ook nog eens in een heel mooi gebied. Het gaf mij een enorme kick om op deze manier dit gebied te ontdekken.

coasteering Madeira scrambling the cliffs coasteering Madeira Ponta do Sao Lourenco coast cliffs 

ZWEMMEN (NOU JA, DOBBEREN)

We zwemmen kleine stukjes. Verrassend genoeg is dit best een uitdaging: met je wetsuit, reddingsvest en helm kom je niet echt gemakkelijk vooruit. Terwijl ik me op de rotswanden een berggeitje voel, voel ik me in het water een gestrande walvis. Ik flapper met mijn armen, maar het gaat allemaal erg traag. Dit ligt overigens niet aan mijn zwemkwaliteiten, de gidsen gaan ook maar langzaam vooruit. Dus ik geef me over en in plaats van driftig proberen te zwemmen, dobber ik maar: veel beter! Zo heb je ook meer kans om de omgeving goed te bekijken.  

coasteering Madeira floating

Een beetje verderop langs de kust komen we voorbij een kleine grot. Hier zijn twee hoge cliff jumps. Eentje vanaf een uitstekende rots aan de kustlijn en eentje vanaf een hoge rots die een paar meter uit de kust staat. 

coasteering adventure Madeira jump cliff coasteering adventure Madeira cliff jump 

SPRINGEN, SPRINGEN EN NOG MEER SPRINGEN

Er zijn een hoop cliff jumps langs deze route! De hoogste sprong die we maken is zo’n 15 meter. Sandro en Luiz blijven ons op het hart drukken dat we lekker de tijd moeten nemen en sprongen vooral nog een keer moeten doen als we dat willen. We nemen de uitdaging graag aan! 

SNORKELEN

Na een korte pauze met wat te drinken en chocola (je beste vriend als je wat extra energie kunt gebruiken) pakken we snorkel en duikbril. Al snorkelend zwemmen we naar de overkant van een grote baai en verkennen we een van de grotten langs de kust. Dichtbij de rotsen zien we grote groepen vissen. En omdat het water hier zo helder is, kun je heel diep en ver kijken.  Complimenten voor Sandro zijn overredingskracht. Met zijn vlotte babbel kreeg hij ons zo ver om te poseren voor deze zeer charmante foto met duikbril op. 

 coasteering Madeira snorkling coasteering Madeira snorkling 

Na drie uur cliff jumpen, zwemmen, klimmen en snorkelen zijn we bijna aan het einde van de coasteering trip. Nog één laatste mooie cliff jump, waarna we via de rotsen weer omhoog klimmen naar de bewoonde wereld. 

coasteering Madeira

ONZE EERSTE KEER COASTEERING: CONCLUSIE

Ik heb van begin tot eind van deze ervaring genoten. Coasteering is de perfecte combinatie van adrenalinekicks, lol en fysieke en mentale inspanning, terwijl je tegelijkertijd geniet van de beste uitzichten van het eiland. Ik vond Ponta de São Lourenço al wandelend al prachtig, gezien vanaf bovenop de kliffen. Maar hier beneden, in de oceaan en vanaf de kliffen bij het water, is het weer heel anders en zelfs nog indrukwekkender. Wat mij betreft echt een aanrader en ik zal zelf zeker weten in de toekomst nog eens vaker gaan coasteeren.  

DISCOVERY ISLAND MADEIRA

Onze gidsen maakten een toch al indrukwekkende activiteit nog zo veel leuker. Sandro en Luiz maakten veel grapjes, terwijl ze tegelijkertijd ook erg goed opletten of wij het naar onze zin hadden. Ze hadden ook zelf een camera mee en maakten nog meer foto’s dan ik. Deze foto’s kregen we de volgende dag al opgestuurd: een hele goede service!  Neem een kijkje op de website van Discovery Island Madeira, want ze bieden een breed scala aan outdoor activiteiten aan.  

Deze activiteit werd ons aangeboden door Madeira Outdoor, onze gedeelde ervaring is geheel van ons. Dank je wel Madeira Outdoor, we hebben echt een fantastische dag gehad!

 

Tags:
Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.