ESPETADA MET EEN UITZICHT BIJ CAFÉ CABO AÉREO

Op zoek naar een goede espetada met fantastisch uitzicht in de buurt van Santana? Look no further! Wij hebben de perfecte plek voor jullie gevonden: Café Cabo Aéreo.

In São Jorge, aan de noordkust van Madeira, vind je Cabo Aéreo Café. Vanuit Santana is het ongeveer 25 minuutjes rijden naar het café. Het ligt een klein beetje afgelegen, maar daarmee heb je dus wel een prachtige locatie voor een drankje of heerlijke maaltijd. Café Cabo Aéreo ligt hoog op een klif en heeft zodoende uitzicht over de bergen, Santana en de oceaan. Als je hier ’s avonds langs gaat zit je dan ook eerste rang voor het spektakel dat zonsondergang heet. Daarbij ligt het café helemaal aan het eind van een weggetje op de rand van de klif en is het hier dus ook heerlijk rustig. Geen langsrijdende auto’s of stadsdrukte, je kunt hier ontspannen genieten van je gezelschap en de omgeving.

Madeira sunset at Sao Jorge North coast
Zonsondergang op de noordkust van Madeira

CAFÉ CABO AÉREO SERVEERT DE PERFECTE ESPETADA

Maar goed, genoeg over de locatie… kun je hier dan ook lekker eten zul je je afvragen. Absoluut! Lokaal gevangen vis en zeevruchten, homemade poncha, bolo do caco en natuurlijk prego especial, al die lekkere lokale gerechten waar wij zo dol op zijn worden hier geserveerd. Maar wij kwamen speciaal voor de espetada en deze was exact zoals die moest zijn! Mals en sappig rundvlees, bestrooid met grove zeezoutkorrels, gespietst aan een grote laurierstok en geroosterd boven een open houtvuur. We hebben zitten smullen van de hele maaltijd. Het vlees was heerlijk op smaak en ontzettend mals. Gecombineerd met de traditionele bolo do caco, een lekkere frisse salade en aardappelen op z’n Madeirees (met verse peterselie, knoflook, zeezoutkorrels en boter) hebben we hier likkebaardend ons buikje vol gegeten.

Madeira Sao Jorge Café eating espetada
Gezellig tafelen op het terras van Café Cabo Aéreo
Madeira Sao Jorge Café View
Uitzicht vanaf het terras over de mooie noordkust van Madeira
De authentieke espetada aan een lauriertak boven het houtvuur

VRIENDELIJKE EIGENAAR

De kers op de taart is de ontzettend vriendelijke bediening. Toen wij hier aankwamen was het al redelijk laat. Een groot deel van ons gezelschap had namelijk de Madeira Sky Marathon gerend en de laatste van onze groep was om 20.00u over de finishlijn komen strompelen. Na een lange, verhitte dag vol rennen, klimmen, supporten en fotograferen waren we allemaal ontzettend hongerig en toe aan een lekkere maaltijd. Maar tegen de tijd dat we bij Cabo Aéreo aanschoven was het al na 21.00u en was het hele café leeg. Geen probleem voor de aardige eigenaar en bediening. Zij stookten gewoon het houtvuur nog even op en laadden ons tafeltje vol lekkernijen.

1 Reactie
  • Sipke Hoogma
    Geplaatst op 12:36h, 30 januari Beantwoorden

    Op deze plek in maart 2022 een grote wandelende tak gespot!

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.