Santa Cruz oude vissersboot

FOTOMOMENT #1: VISSERSBOOTJES SANTA CRUZ

Na 7 jaar reizen naar Madeira staat mijn computer vol met ontelbaar veel foto’s. Nog niet eens een fractie van de verzameling heeft zijn weg naar de website gevonden. Daarom ga ik vanaf nu met regelmaat een blog schrijven over één van de vele foto’s die ik nog heb liggen. Een kort verslag over hoe de foto tot stand is gekomen, een herinnering of waar de foto is gemaakt.

Vandaag de eerste in deze serie ‘Fotomomenten’. En waar beter mee te beginnen dan met een van de eerste foto’s die ik op Madeira maakte.

eerste keer madeira

Het was onze eerste reis naar Madeira. Ik fotografeerde nog niet zo heel veel, maar had er wel plezier in. Ik was dat jaar afgestapt van de compact camera en had een superzoom of bridge camera gekocht (inmiddels ingeruild voor systeemcamera). Plannen voor een Madeira website waren er op dat moment nog totaal niet. Maar dit was wel een van de eerste reizen dat ik veel begon te fotograferen.

vissersbootjes in santa cruz

Deze foto is onderdeel van een serie die ik maakte in Santa Cruz, een klein kustdorpje ten oosten van Funchal. Vanaf de boulevard langs de kust zag je ’s avonds tientallen lichtjes op de zee: de bootjes van lokale vissers. Deze gingen bij zonsondergang het water op en kwamen pas diep in de nacht weer terug aan land met een bonte verzameling bootjes.

Op het strand lagen een paar oude verlaten vissersbootjes. Deze werden duidelijk al lange tijd niet meer gebruikt. Maar juist de vervallen en vergeten objecten vind ik vaak heel interessant om vast te leggen. Zo krijgen ze toch nog wat aandacht ;-).

al die tinten blauw

De bootjes hadden allemaal verschillende tinten blauw: hard blauw, aqua, azuur, babyblauw. Een hele mooie verzameling aan kleurtinten. Voor mij ook heel erg een Madeira kleur. Madeira met haar felblauwe lucht, azuren oceaan en blauwe vissersbootjes.

Deze foto’s zijn uiteindelijk ook onderdeel van Madeiramazing geworden, omdat ze voor mij zo symbool staan voor het eiland. Ik heb ze op de homepage geplaatst en eentje heb ik gebruikt voor mijn visitekaartjes.

en nu?

Jaar na jaar hebben de bootjes er nog gelegen. Elk jaar bladderde de verf weer een beetje meer af, liet het hout meer scheuren zien. Inmiddels hebben ze de promenade van Santa Cruz opgeknapt en zijn alle oude bootjes opgeruimd. Gelukkig heb ik mijn foto’s nog.

Omdat ik er nog veel meer heb in deze serie kan ik het niet laten om er nog twee te plaatsen (en houd ik me direct al niet aan m’n nieuwe format….).

Santa Cruz vissersbootSanta Cruz vissersboot

Tags:
Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.