Visser Seixal

FOTOMOMENT 2: VISSER IN SEIXAL

Terwijl ik de foto al heb uitgekozen die ik in deze post wil gebruiken, zie ik dat ik onbedoeld met deze tweede ‘Fotomoment’ post voortborduur op een thema. Fotomoment nummer 1 ging namelijk over vissersbootjes. Vandaag dus deze visser. Voor mijn volgende fotopost zal ik iets niet-vis-gerelateerd uitzoeken ;-).

Deze foto van een lokale visser maakte ik vorig jaar. Alhoewel onze dagen op Madeira meestal een aaneenschakeling van hikes en andere outdooravonturen zijn, vinden we tussen al die inspanning door ook nog wel wat tijd om gewoon even niets te doen. Even in het gras liggen tijdens een wandeling of vanaf een balkonnetje naar de bergen staren. Of zoals op deze dag: op een rustig strandje luisteren naar het geruis van de oceaan.

Deze ochtend waren wij vroeg naar Seixal gereden, om daar even op een van de mooie zandstrandjes te gaan zitten nu het nog rustig was. En dat was het gelukkig nog, rustig. Nog geen handdoekjes te bekennen. De enige andere bezoekers van het strandje waren een aantal vissers. Vanaf onze zitplaats op de rotsen zagen we hen bezig terwijl zij zich in totale stilte installeerden op de verkozen vissersplek. Emmertje op de rotsen, aas aan de haak, een flinke armbeweging naar achter: ‘zoef’, het geluid van de lijn die richting het water snelt. En dan: wachten. Geen smartphones ter afleiding van een stil moment, slechts de visser en zijn hengel. En hopelijk, na veel wachten, verhuizen naar een betere plek, opnieuw uitwerpen en nog meer wachten: een heerlijke, verse maaltijd.

Tags:
Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.