Garganta Funda waterval uitkijkpunt Madeira

GARGANTA FUNDA UITKIJKPUNT

Dit is een hele korte wandeling naar de Garganta Funda waterval bij Ponta do Pargo. Hier aan de westzijde van het eiland zijn een aantal hele mooie uitkijkpunten te vinden, waarvan dit zeker niet de minste is. Aan het einde van de wandeling wordt je beloond met zicht op de oceaan, kliffen en een waterval.

Garganta Funda waterval uitkijkpunt Madeira

miradouro garganta funda

Wanneer je in Ponta do Pargo parkeert start je je wandeling op een verharde weg die langs een aantal huizen en tuinen naar beneden loopt. Deze start van de wandeling staat duidelijk aangegeven met borden. Volg gewoon de borden ‘Miradouro Garganta Funda’ en het kan niet mis gaan! Vanaf hier naar het uitkijkpunt ben je op z’n hoogst een kilometer onderweg. Het pad is de afgelopen jaren goed onderhouden en dus prima te begaan. Je komt hier langs een aantal akkers en hebt al hele mooie uitzichten op de oceaan en de dorpjes die zich hier op de hoge kliffen bevinden.

Garganta Funda waterval uitkijkpunt Madeira

Bij het eindpunt van het pad heb je uitzicht over de kust, de oceaan en de 140m hoge waterval Garganta Funda die van de kliffen aan de overkant naar beneden stroomt. De laatste keer dat wij hier waren, was het een uurtje voor zonsondergang en waren de kliffen prachtig verlicht. Een hele mooie en rustgevende afsluiting van een drukke (wandel)dag.

Garganta Funda waterval uitkijkpunt MadeiraGarganta Funda waterval uitkijkpunt MadeiraGarganta Funda waterval uitkijkpunt Madeira

Iets om rekening mee te houden: de waterval Garganta Funda presenteert zich, zoals alle watervallen op Madeira, door de seizoenen heen nogal verschillend. Waar deze waterval in de wintermaanden, als er genoeg water is, echt behoorlijk groots is, is deze tijdens de zomermaanden meestal nagenoeg droog. Het uitkijkpunt is dan nog steeds prachtig uiteraard, maar houd het even in gedachten. Het is natuurlijk zonde als je dan teleurgesteld weer terugkeert van je wandeling. De korte wandeling naar Garganta Funda is een hele mooie wandeling voor mensen die niet zo ver kunnen/willen lopen, maar wel graag een mooi stukje Madeira willen zien. Je ziet hier namelijk zoveel hoogtepunten van het eiland op slechts een kilometer lopen. De oceaan, de hoge kliffen en een prachtige waterval. Ik vind vooral de ketelvorm van de rotsen rond de waterval, op Madeira noemen ze dat Caldeirão, heel erg mooi. Wat dat betreft lijkt deze waterval een klein beetje op de bekende Caldeirão Verde (groene ketel).

Garganta Funda waterval uitkijkpunt Madeira

Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.