MADEIRA RONDREIS: ONTDEK HET EILAND

Er zijn veel toeristen die willen genieten van de mooie uitzichten en de machtige watervallen op Madeira. De ‘makkelijkste’ manier om dit te doen is via een reisorganisatie een dagje weg te boeken. Je wordt dan keurig door een touringbusje (of meestal gewoon een enorme bus!) bij je hotel opgehaald voor een Madeira rondreis. Samen met gelijkgestemde toeristen uit DEU, GBR, BEL, FR of RUS, met spiksplinternieuwe en veel te dure wandelschoenen of nog erger, gewone gympjes, hakjes of slippers, word je bij het beginpunt van een levadawandeling afgezet. Lekker makkelijk, maar het eerder benoemde schoeisel geeft al aan dat daarop ingespeeld wordt en dat je dus bij een zeer toegankelijke plaats neer wordt gezet. En dus erg toeristisch, massaal. Zoek je meer de vrijheid in je vakantie? Dan is het advies: huur een auto en ga zelf op zoek naar de hoogtepunten. Je kunt dan zelf de mooie plekken opzoeken en bent niet afhankelijk van het strakke schema van een organisatie.

WAAR OP TE LETTEN BIJ HET HUREN VAN EEN AUTO

  • Kies een auto met een krachtige motor. Madeira kent veel hoogtemeters, niks is vervelender dan bergopwaarts het gevoel te hebben dat je niet vooruit gaat, maar juist lijkt stil te staan. 
  • Het eiland heeft veel rotondes. De Madeirees neemt het niet zo nauw met het gebruiken van de richtingaanwijzer, dus houd ze in de gaten! 
  • De maximale snelheid. Deze kan over een afstand van 200 meter van 60km/u naar 100 en dan weer naar 80 gaan. Heel onduidelijk, houd je hier vooral aan ‘go with the flow’. Er staan geen flitspalen. 
  • Houd steeds rekening met tegenliggers. Veel van de wegen door dorpjes of afgelegen weggetjes zijn erg smal en je kunt niet altijd makkelijk achteruit als een tegenligger je tegemoet komt rijden.

Ook in de auto valt er een hoop te zien op Madeira: watervallen langs de weg, koeien, mooie uitzichten en verlaten weggetjes. Bekijk onderstaand filmpje voor een impressie van een autoritje op Madeira.

Veel plezier!!

Tags:
Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.