MADEIRA’S FEESTVERSIERING

Elke keer dat wij Madeira bezoeken kijk ik er naar uit. Dan hoop ik dat we ergens op het eiland een lokaal feest treffen. Op Madeira hebben ze namelijk de mooiste feestversiering ooit! Er worden op Madeira nogal wat vieringen gehouden, dus ik val gelukkig bijna altijd met mijn neus in de boter. Bijna elk dorpje heeft wel zijn eigen religieuze feestdag en dan hebben ze ook nog allerlei grotere evenementen waarbij de versiering uit de kast wordt getrokken.

madeira feest paul do mar

STRATEN VOL KLEUR

Ik verbaas me elke keer weer over de hoeveelheid werk die er zit in het versieren van de betreffende plaats. Ik vind het bewonderenswaardig: dagenlang zwoegen tientallen mensen (in de hitte!) met houten palen, bloemen en allerhande projectielen om hun viering maar zo mooi mogelijk te maken.

Het resultaat zijn straten waarbij opgehangen bloemenslingers in de lucht een prachtig kleurennetwerk vormen. En dat is niet het enige: op de straten ligt een tapijt van tientallen gedetailleerde tekeningen, gemaakt van bloemblaadjes. Met name de bloemenslingers vind ik echt fantastisch mooi. Ik blijf elke keer dat ik deze versieringen zie naar mijn camera grijpen, want het levert zulke bijzondere foto’s op.

Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.