Ultra skyrunning madeira 2019 – fotoverslag

Het eerste weekend van juni 2019 was Madeira weer het decor van de Ultra Skyrunning Madeira: een jaarlijks skyrunning event bestaande uit vier loodzware races over en door de bergen van Madeira. Net als vorig jaar ben ik ook dit keer weer veel te vroeg (4u ’s ochtends) opgestaan om de renners bovenop de toppen van Madeira bij het krieken van de dag op te kunnen wachten. Samen met tientallen vrijwilligers die nog snel de laatste lintjes voor de route ophangen en een handjevol fotografen staan we in het pikkedonker te wachten op zonsopkomst én de eerste renner die bovenaan Achada do Teixeira verschijnt. 

Dit jaar moet ik ook nog extra goed opletten tijdens het fotograferen, want er doen maar liefst vier Nederlandse vrienden mee aan de race. Aangestoken door ons enthousiasme over Madeira hebben zij zich sinds dit jaar bij de alsmaar groeiende groep Madeira liefhebbers gevoegd! Dan wil ik natuurlijk extra goed mijn best doen om hen tijdens deze epische race op de gevoelige plaat vast te leggen. 

Het was een pittige race, voor zowel de renners, als supporters en fotografen. Het kwik schoot omhoog naar voor deze tijd van het jaar bijna abnormale temperaturen. Met andere woorden: het was bloedje, bloedje heet. Geen ideale weersomstandigheden als je in totaal 4121 (!!!) hoogtemeters moet afleggen. Toch kunnen de meeste renners die ik deze dag voorbij zie komen nog wel een kleine glimlach tevoorschijn toveren (alles voor de foto) en hoor ik van iedereen die ik spreek dat ze “afzien, maar bovenal genieten”. 

Zie hier een kleine selectie van de foto’s die ik van Ultra Skyrunning Madeira 2019 maakte. Wil je ze allemaal zien, kijk dan even hier en hier op onze Facebookpagina. En deel dan ook meteen even een duimpje uit om ons te volgen!

Nog meer dan 200 foto’s van de Ultra Skyrunning Madeira 2019 bekijk je op onze Facebookpagina!

Tags:
Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.