WANDELING BIJ BOAVENTURA

Toen wij op zoek naar het startpunt van onze Boaventura wandeling het dorpje in reden, reden we een dorpje in feeststemming binnen. Overal waren mensen druk bezig om het dorp te versieren met bloemen en slingers.

VERSIERDE STRATEN

Nu moet je weten dat bij dit soort festiviteiten veel straten geheel bedekt worden met bloemen. De mensen zijn uren bezig om deze bloementapijten te maken en de resultaten zijn altijd erg mooi! Wij vinden het altijd erg leuk om dit sfeertje op te snuiven. Daarom parkeerden we in een van de zijstraatjes van het dorp en zochten we vanaf daar het startpunt van de wandeling op. Onderweg kwamen we door een aantal mooi versierde straten. Bij de kerk, het centrum van de festiviteiten, werd nog hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen. Blij dat wij al een beetje van dit feestgevoel hadden meegekregen, begonnen wij aan onze wandeling langs de kust van Boaventura.

TERUG NAAR DE AUTO

Nietsvermoedend kwamen wij een paar uur later terug in het straatje waar onze auto geparkeerd stond. Daar zagen wij, enkele meters bij onze auto vandaan, tientallen mensen gebukt op de grond: zwoegend op een van de vele bloementapijten!

wandeling boaventura feestversieringen straat

De honderd meter straat achter onze auto waren al volledig bedekt met bloemen. Onze auto stond op het punt om ingebouwd te worden met nog meer bloementapijt. Het wegdek voor de auto was gelukkig nog net onbedekt, waardoor we veilig konden wegrijden zonder over de bloemen heen te moeten! Na nog wat heen en weer rijden door het dorp, wisten we de uitgang van het dorp te vinden. Een kwartiertje later was het dorp hermetisch afgesloten voor verkeer!

boaventura festivities decorations church squareboaventura decorations feastboaventura street view during feast

Tags:
Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.