ZONSOPGANG BIJ PONTA DE SÃO LOURENÇO

Het is 04.30u als de wekker gaat. Uitslapen is er niet bij deze vakantie, maar met reden, want we zijn op jacht naar de zonsopgang! Er zijn ontzettend veel mooie plekken op Madeira om de zon op te zien komen, maar vandaag kiezen wij voor de zonsopgang bij Ponta de São Lourenço, het uiterste puntje van Madeira.

Wie de zonsopgang bij Ponta de São Lourenço wil zien moet vroeg opstaan. Om de zon goed op te kunnen zien komen moet je namelijk eerst nog de wandeling naar het uiterste puntje van São Lourenço afleggen, in het pikdonker! En dus schuifelen wij, voetje voor voetje, terwijl de rest van het eiland nog slaapt onder de aardezwarte hemel, over het wandelpad richting het eindpunt van de wandelroute. Uitgerust met zaklampen uiteraard, want de paadjes zijn smal en een misstap eindigt hier al snel tientallen meters lager. Dat zou geen beste start van de dag zijn!

MET DE BLIK OP DE HORIZON WACHTEN OP HET OCHTENDROOD

In het donker wachten we tot de zon opkomt, 06.45u, 06.50u, 06.55u…de tijd tikt langzaam voorbij, maar er verschijnt nog geen rode bal aan de horizon. Uiteindelijk blijken we pech te hebben, want het is deze ochtend bewolkt en dus is de zonsopkomst helemaal niet te zien. Net als de rest van de week overigens, elke keer dat we veel te vroeg opstaan om de zonsopkomst te bekijken vanaf Pico Ruivo, Pico do Arieiro en de kust bij Porto da Cruz is het helaas bewolkt en valt er weinig te zien.

Maar ook op een bewolkte ochtend heeft morgenstond goud in de mond, want hoe prachtig is het om vanaf Ponta de São Lourenço in totale stilte het eiland te zien ontwaken. Er is hier niemand, alleen wij tweeën en het ochtendlicht is ondanks het ontbreken van de zon ontzettend mooi. En dus heb ik toch nog wat mooie foto’s kunnen maken om met jullie te delen!

Bijkomend voordeel van supervroeg opstaan: we hebben nu nog alle tijd voor nog een wandeling!

2 Reactie's
 • Ben Clarijs
  Geplaatst op 15:20h, 29 januari Beantwoorden

  Heel mooi,Als het door gaat gaan wij in juni ook naar daar, ik zie er al naar uit .Nog een prettige vakantie.

  • Madeiramazing
   Geplaatst op 15:00h, 29 januari Beantwoorden

   Mooi plan Ben, ik wens jullie een mooie tijd op Madeira! En breng dan ook zeker even een bezoekje aan São Lourenço ?!

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.