madeira beach rocks sundown

GENIETEN VAN ZON, ZEE EN STRAND OP MADEIRA

Op Madeira vind je geen ellenlange zandstranden. De meeste stranden op Madeira zijn rotsstranden. Op veel plekken is er zelfs helemaal geen strand, daar vind je aan de kust slechts enorm hoge kliffen. Op het eerste gezicht niet direct de eerste keus voor een strandvakantie dus. Maar dit betekent natuurlijk niet dat er geen mooie stranden op Madeira te vinden zijn! Er zijn een paar kleine zandstranden en er zijn veel natuurlijke zwembaden.

NATUURLIJKE ZWEMBADEN

De baden bij Porto Moniz en Seixal zijn natuurlijke zwembaden, gevormd door vulkanisch lava. De baden worden door het getij gevuld met schoon en helderblauw zeewater. Vanuit de natuurlijke zwembaden heb je prachtige uitzichten op de oceaan en de kust. Bij sommige baden word je omringd door de groene bergen die zo kenmerkend voor Madeira zijn, bij andere door vulkanische rotsformaties waar je de golven op ziet breken. In een aantal van de natuurlijke baden kun je ook mooi snorkelen. Een unieke en perfecte omgeving voor een ontspannen dagje zon en zee dus!

Seixal natural swimming pools

STRANDEN

De meeste stranden op Madeira zijn rotsstranden, bestaand uit grote basalten keien. Op veel van deze stranden zijn grote steigers gebouwd om gemakkelijk de oceaan in en uit te kunnen. Wanneer je echter naar iets kleinere strandjes gaat, zal je minder andere bezoekers tegenkomen en kun je genieten van de omgeving en rust. Op Madeira zijn ook enkele zandstranden te vinden. Deze stranden hebben een opvallende eigenschap: het zand is vulkanisch en is zwart!

PORTO SANTO STRAND

Mocht je toch echt behoefte hebben aan een goudkleurig, uitgestrekt zandstrand: breng dan een bezoekje aan het eiland Porto Santo. Vanuit Funchal vertrekt dagelijks een boot naar Porto Santo. Je kunt dus makkelijk een dagbezoek aan dit eilandje brengen.