WALVISSEN EN DOLFIJNEN: DE OCEAAN OP!

De wateren rond Madeira zijn de natuurlijke habitat van zo´n twintig verschillende soorten walvissen en dolfijnen. Sommige soorten leven hier het hele jaar door, andere zijn slechts op ´doorreis´. Hoe dan ook: een geweldige plek om deze dieren te bezoeken!

Voor een bezoek aan de dolfijnen en walvissen moet je in Funchal zijn. In de hoofdstad zijn meerdere bedrijven die boottrips aanbieden. Er zijn verschillende soorten boten (catamaran, piratenschip en zodiac) om mee op excursie te gaan. De keuze voor het bedrijf en bijbehorende boot moet je echt goed overwegen. Met de ene boot heb je namelijk meer kans om dolfijnen en walvissen te zien dan met de andere. Ook het weer is belangrijk: ga het liefst op een dag waarop er zo min mogelijk golven zijn.

bryde's whale swimming at madeira shore with young calf

RESPECT VOOR DE NATUUR

Op Madeira wordt heel respectvol omgegaan met de walvissen en dolfijnen die rond het eiland leven. Er zijn duidelijke regels met betrekking tot de afstand waarop boten walvissen en dolfijnen mogen naderen; wij hebben de ervaring dat die goed worden nageleefd.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op deze website vind je informatie over de actuele ‘sightings’ van dolfijnen en walvissen. Dit geeft natuurlijk geen garantie dat jij dezelfde dieren zult tegenkomen, maar het geeft wel een indicatie van de soorten die op dit moment rond Madeira te vinden zijn.

two dolphins swimming in madeira ocean

Neem gerust contact met ons op als je meer informatie wilt over de bedrijven die boottochten aanbieden. We helpen je graag met je keuze!

Hier vind je een verslag van onze laatste boottocht op Madeira.