canyoning madeira big abseil waterfall

MADEIRA CANYONINGPARADIJS: BERGEN, WATERVALLEN EN JUNGLE

Madeira is de perfecte bestemming voor een groot aantal ‘adventure sports’, zoals hiking, mountainbiking, coasteering én canyoning. Het vulkanische eiland heeft een overvloed aan bergachtige gebieden, steile rotswanden, rivieren en watervallen. Met deze eigenschappen is Madeira een absoluut canyoningparadijs! Door professionals en fanatieke beoefenaars van de sport wordt Madeira zelfs een van de beste canyoning bestemmingen in Europa genoemd.

CANYONING?? QUE??

Canyoning is super veelzijdig. Je daalt af langs een rivier door te lopen, zwemmen, klimmen, glijden, springen en abseilen. Geen sport voor bankzitters en watjes! Stel je voor: je staat boven op een steile rots en zo’n 10 meter onder je vormt de rivier een klein meertje. “Jump”, is de opdracht van je gids. Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Veelal komt de instructie om te springen ook nog met wat extra aanwijzingen over waar je precies moet springen. “Niet te ver naar links, want daar ligt een rots onder water”. En vooral wel ver genoeg naar voren springen, van de rots af. Waarom dit dan toch zo leuk is?

canyoning madeira walking in canyon river canyoning madeira abseiling cliff

NATUUR EN ADRENALINE

Canyoning is de perfecte combinatie van ongerepte, ruige natuur en een fikse adrenalinekick. Voor ons is het een van de belangrijkste redenen waarom we zo graag naar Madeira gaan. We zijn gek op ongerepte, overdonderende natuur en houden van een uitdaging. Bij deze sport ga je echt diep de natuur in en kom je op plekken waar je zonder klimgereedschap absoluut niet kunt komen. En dan de adrenalinekick. Van een tien meter hoge rots in een meertje springen of langs een hoge rotswand abseilen: je voelt je echt even ‘king of the world’ als je eenmaal beneden staat. Je verlegt je eigen grenzen en dat voelt fantastisch!

canyoning madeira jumping

CANYONING OP ELK NIVEAU

Het mooie aan Madeira is dat er ontzettend veel trails zijn, van verschillende niveaus. Zowel beginners als meer ervaren beoefenaars van de sport kunnen hier dus hun hart ophalen. Ook als je nog nooit een canyoning hebt gedaan, zijn er voldoende mogelijkheden. Belangrijk is dan natuurlijk wel, dat je onder professionele begeleiding op pad gaat. Er zijn een aantal organisaties die canyoningtochten aanbieden op Madeira. Zij bieden verschillende routes aan, voor elk ervaringsniveau.

MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie over canyoning op Madeira? Neem dan even contact met ons op. We kunnen je bijvoorbeeld een heel goede, betrouwbare én leuke canyoning gids aanbevelen.

Bekijk hier de video van de laatste canyoning die wij deden op Madeira.