MADEIRA & WANDELEN: EEN TOPCOMBINATIE

Een van de grootste toeristentrekkers van Madeira is de prachtige en diverse natuur. Eeuwenoude bossen, kleurrijke bloemen, woeste rivieren en watervallen én grillige bergen: Madeira heeft het allemaal. Niet gek dus dat er door natuurliefhebbers op Madeira veel gewandeld wordt. Daarbij komt nog dat Madeira een prachtig wandelnetwerk heeft: de levada’s!

wandelen op Madeira levada bloemen Folhadal

LEVADA’S: MADEIRA’S WATERNETWERK

Om de drogere gebieden van Madeira van water te voorzien zijn over het hele eiland smalle irrigatiekanalen aangelegd: de levada’s. Langs deze levada’s lopen smalle paadjes, aangelegd om ze te kunnen onderhouden. De levadawandelingen zijn heel erg afwisselend en een perfecte manier om wandelend het ‘echte’ Madeira te verkennen. In de bebouwde gebieden loop je tussen dorpjes en akkers door, waar je een kijkje in het dagelijks leven van de bevolking krijgt. In de bergen daarentegen, kom je soms kilometers lang niemand tegen en wandel je door ongerepte natuur met prachtige uitzichten.

WANDELNIVEAU’S: BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Er zijn allerlei verschillende wandelingen op Madeira, van licht tot zeer zwaar. Over het algemeen zijn de routes langs levada’s wat lichter, omdat hier ziet zo veel hoogteverschillen in zitten. Maar ook bij de levadawandelingen heb je natuurlijk gradaties in zwaarte en af te leggen afstand. Naast de levadaroutes zijn er uiteraard ook veel bergwandelingen. Vanwege de hoogteverschillen zijn deze natuurlijk zwaarder. Maar of je nou voor een lichte of zware wandeling gaat, ze zijn allemaal prachtig. Tot nu toe heeft geen van de wandelingen die wij hebben gemaakt ons teleurgesteld.

DE MOOISTE WANDELROUTES OP MADEIRA

Hier een selectie van wandelingen op Madeira. Klik op de foto voor uitgebreide informatie over de betreffende wandeling.

EEN LAATSTE TIP!

Nog steeds gebeuren er jaarlijks veel ongelukken tijdens wandelingen op Madeira, helaas ook regelmatig met dodelijke afloop. Lees hier de tips voor een leuke én veilige wandeling op Madeira.