HET PUNTJE VAN MADEIRA: PONTA DE SÃO LOURENÇO

De natuur op Madeira is ontzettend divers en op Ponta de São Lourenço zie je weer een ander uiterste van het eiland. Deze plek is niet te vergelijken met de rest van het eiland. Hier geen groene bossen of watervallen, maar grillige kliffen in een woestijnachtig landschap.

EEN WANDELING DOOR VULKANISCH ROTSLANDSCHAP

Over in de rotsen uitgehouwen paadjes bereik je het uiterste puntje van het schiereiland São Lourenço. Over de hele route heb je aan beide kanten van het pad prachtige uitzichten over de rotsachtige kust en de uitgestrekte oceaan. Vanaf de talloze uitkijkmogelijkheden zie je de golven tegen de kust aan beuken: een tafereel waar wij al menig maal minutenlang naar hebben staan kijken. Het contrast tussen de helderblauwe oceaan en de veelkleurige rotsen is indrukwekkend. Ook voor vogelliefhebbers is er hier genoeg te zien, veel van de beschermde vogelsoorten die op Madeira voorkomen zijn hier te aanschouwen.

EVEN UITRUSTEN EN GENIETEN VAN HET UITZICHT

Bij het bezoekerscentrum Casa do Sardinha is voldoende mogelijkheid om even rustig te zitten en uit te rusten voordat je weer terug gaat naar het beginpunt van de wandeling. In het bezoekerscentrum vind je interessante informatie over de flora en fauna op Ponta de São Lourenço en Desertas Islands. Desertas Islands is bijvoorbeeld het leefgebied van de zeldzame Meditterane Monniksrob. Ook buiten het bezoekerscentrum is de lokale fauna goed vertegenwoordigd: het stikt hier van de hagedisjes.

ZICHT OP ALLE WINDRICHTINGEN

Vlakbij het bezoekerscentrum kun je ook nog de top van Ponta do São Lourenço beklimmen (een korte, maar steile klim). Vanaf deze top kijk je in alle windrichtingen. Bij helder weer zie je vanaf hier het eiland Porto Santo, de Desertas Islands en de bergtoppen van het binnenland.

De wandeling gaat terug langs dezelfde route. Mocht je zin hebben in een verfrissende duik, dan zijn er aan beide zijden van het pad meerdere mogelijkheden om even af te dalen naar de oceaan en even te zwemmen in deze prachtige omgeving. Zeker bij volle zon is dat een zeer aanlokkelijke onderbreking van de wandeling!

COASTEERING BIJ PONTA DO SAO Lourenço

In dit gebied kun je ook terecht voor coasteering. Deze omgeving is er perfect voor! Kijk dus niet vreemd op als je hier mensen met helmpjes en wetsuits rond ziet zwemmen, springen en klimmen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De wandeling is gemiddeld zwaar: er zijn wat korte afdalingen en beklimmingen en zeker in de volle zomerzon kunnen deze best zwaar zijn. Over het algemeen is de wandeling echter heel erg goed te doen en prima te begaan voor zowel beginnende als geoefende wandelaars.

Vanaf Ponta do Sao Lourenco kun je trouwens ook prachtig de zon op zien komen! Voor een mooie zonsopgang moet je vroeg je bed uit, maar het is er een perfecte locatie voor.

ROUTES Ponta de São Lourenço

Route #8 in ANWB Wandelgids.

Route #13 in Sunflower Wandelgids.

Officiële route van Madeira toeristenbureau: PR 8.

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Ponta de Sao Lourenco   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Walk among the volcanic rocks at Pota de Sao Lourenco.

MEER WANDELINSPIRATIE

Benieuwd naar andere mooie wandelroutes op Madeira? Neem dan even een kijkje op onze overzichtspagina!