COASTEERING OP MADEIRA

Sinds een paar jaar kun je op Madeira ook terecht voor coasteering. Deze outdoor adventure sport is ontstaan in Wales en is inmiddels wereldwijd opgepikt. Madeira’s rotsachtige kustlijn en helderblauwe oceaan maken het eiland perfect voor deze avontuurlijke en veelzijdige sportactiviteit.

madeira coasteering snorkling at ponta do sao lourenco

WAT IS COASTEERING?

Dat is niet in één woord uit te leggen, deze sport omvat namelijk een mix aan activiteiten: rots klimmen, cliff jumping, snorkelen en zwemmen. Het is een avontuurlijke ervaring, die je ongetwijfeld een adrenalinekick bezorgt. Daarnaast biedt coasteering je ook een heel uniek zicht op de kustlijn die je wandelend natuurlijk alleen van bovenaf ziet. Ook voor natuurgenieters een leuke activiteit dus!

coasteering Madeira cliff jumping

EXCURSIES

Er zijn verschillende organisaties op Madeira die coasteering aanbieden. De gidsen kennen de routes met hun ogen dicht en weten dus precies waar je veilig van een klif af kunt springen en waar niet. Zij laten je tijdens een trip ook de verborgen grotten en beste snorkelspots zien. De beste plek voor deze activiteit is Ponta de São Lourenço. Deze omgeving zit vol hoge cliff jumps, helderblauw water, verborgen grotten en een supermooie kustlijn.

coasteering Madeira Ponta do Sao Lourenco coast cliffs

VOOR WIE?

Kun je zwemmen? Houd je van avontuur en ontdekken? Probeer het dan zeker een keertje! Zeker voor canyoningliefhebbers is dit een absolute must! Wil je meer weten over coasteering? Stuur ons even een berichtje, we helpen je graag. MADEIRAMAZING kan ook een aantal betrouwbare organisaties aanraden voor een goed georganiseerde én leuke coasteering excursie. Een uitgebreid verslag van onze eigen coasteering ervaring vind je hier.