MONTE, HOOG BOVEN FUNCHAL

In Monte staat een van de mooiste kerken van Madeira: IGREJA DE NOSSA SENHORA DO MONTE. Met name de ligging maakt deze kerk bijzonder: bovenaan een steile stenen trap staat een prachtige grote witte kerk. Vanaf de kerk heb je een fantastisch uitzicht over Funchal en de Atlantische Oceaan.

In Monte liggen een aantal toeristische trekpleisters, maar ook zonder deze plekken is de plaats bijzonder genoeg om te bezoeken. Het is een schattig, romantisch dorpje bovenop een berg, omringd door groen. Vanuit de kerk loop je via een klein parkje een mooi dorpspleintje op. Het pleintje bestaat uit een muziekkapelletje, omringd door een paar leuke terrasjes. Als je geluk hebt speelt er een lokale muzikant op het pleintje, maar meestal is het er erg rustig.

MARIA HEMELVAART FESTIVAL

Een keer per jaar vindt op het dorpsplein een van de grootste vieringen van het eiland plaats: Maria Hemelvaart (15 augustus). Dan barst het dorp uit zijn voegen, zoveel Madeirezen komen er speciaal op deze dag naar het kleine dorpje toe om gezamenlijk dit feest te vieren. Het dorpsplein staat vol met kraampjes, er is live muziek en het is reuzegezellig! Zie ook deze post over Madeira vieringen.

BOTANISCHE TUINEN IN MONTE

Voor de mooiste parken van Madeira ben je hier ook op de juiste plek! Je vindt hier twee grote parken: het gemeentelijke (en gratis toegankelijke) Leite Monteiro Park en de grote botanische tuin Monte Palace Tropical Garden.

monte guirlandes during monte festival

PRAKTISCHE INFORMATIE

Er zijn meerdere wegen die naar Monte leiden: je kunt er komen met de auto, bus, taxi of met de kabelbaan vanuit Funchal. Met deze kabelbaan kun je ook weer terug naar Funchal, maar voor een extra avontuurlijke afdaling kun je natuurlijk ook met de Toboggan naar beneden!