EEN VALLEI VOL MEREN ROND RABACAL – LAGOS DA MADEIRA

Nog een prachtige wandeling in de omgeving van Rabaçal. Deze wandeling ben ik nog niet tegengekomen in de wandelgidsen die ik bezit, maar wordt wel gedaan door enkele wandelorganisaties. Het is een heel mooie en veelzijdige wandeling, waarop je weinig andere wandelaars tegenkomt.

lagos da madeira levada pad

LANGS DE LEVADA DO ALECRIM OMHOOG NAAR PAÚL DA SERRA

De wandeling start bij de parkeerplaats boven Rabaçal. Het eerste gedeelte van de wandeling is gelijk aan de Levada do Alecrim wandeling. Na ongeveer 3km deze levada gevolgd te hebben loopt er een pad omhoog. Goed opletten, want het is een steil paadje tussen de begroeiing wat je snel over het hoofd ziet! Hier volgt even een vrij steile klim omhoog, waarna je boven op de hoogvlakte uitkomt en je vrij uitzicht in alle richtingen hebt. Op het plateau kom je al snel weer een nieuwe levada tegen. Langs deze levada wandel je een stuk over het plateau Paúl da Serra, tussen soms vrij dichte begroeiing door, vergezeld door vlinders en het geluid van vogels en stromend water. Wanneer de route weer wat begint af te dalen begrijp je waar de naam van de wandeling vandaan komt: Lagos da Madeira. Hier voert de wandeling namelijk langs een groot aantal meertjes. Het wandelpad ligt hoger dan de meren, maar met een beetje geklauter kun je sommige van deze meren best bereiken voor een korte duik! Toen wij deze wandeling deden was deze duik een welkome verfrissing, aangezien de route voordat wij bij de meren aankwamen vrij onbeschut en dus warm was.

lagos da madeira meren

EVEN DE TANDEN OP ELKAAR VANWEGE DE STRUIKEN

Voorbij de meren wandel je weer een stuk dichter begroeid bos in. Je wandelt dan in een stuk Laurissilva bos. Hier is het even oppassen: aangezien deze route niet heel veel bewandeld wordt kan het zijn dat het pad overwoekerd is door struiken. Het pad is dan lastig te zien en met een beetje pech loop je hier tussen stekelige struiken door: een lange broek en lange mouwen zijn dan geen overbodige luxe.

Vervolgens kom je uit boven de waterval Ribeira Grande (het eindpunt van de wandeling Levada da Ribeira Grande). Hier klauter je naar beneden en kom je uit onder de waterval. Vanaf daar wandel je langs de Levada do Alecrim weer terug naar het startpunt van de wandeling. Deze terugweg langs de Levada do Alecrim biedt nog prachtige uitzichten op het lager gelegen dal en de omliggende bergen van Paúl da Serra. Zeker op een heldere en zonnige dag is dit een heel mooi stuk om te bewandelen.

 lagos da madeira watervallagos da madeira watervallagos da madeira levada

PRAKTISCHE INFORMATIE

Dit is een hele mooie, afwisselende wandeling. De wandeling is niet zwaar, maar kan in de zomer wel erg warm zijn onder de volle zon. Houd er ook rekening mee dat je soms door dicht begroeide stukken moet wandelen. Lengte: 10km / Rondwandeling / Duur: 4uur.

ROUTES LAGOS DA MADEIRA

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Alecrim, Lagos da Madeira   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

description

MEER WANDELINSPIRATIE

Benieuwd naar andere mooie wandelroutes op Madeira? Neem dan even een kijkje op onze overzichtspagina!