CALDEIRÃO VERDE: DE GROENE KETEL VAN MADEIRA

Een wandeling door het sprookjesachtig groen van het Laurisilva bos (laurierbos) naar de 100m hoge waterval Caldeirão Verde. En een groene ketel is precies wat je vindt aan het einde van deze prachtige wandeling: de rotsen waarlangs de waterval naar beneden stort zijn intens groen. Hier kun je heerlijk zitten picknicken, tussen hortensia’s en enorme varens, voordat je weer begint aan de wandeling terug naar de start bij Queimadas.

Deze wandeling gaat van start in een prachtig bos, waarna de levada je langs de bergen naar het eindpunt van de wandeling brengt. Je loopt door een indrukwekkend oerwoud aan begroeiing en hebt uitzichten over het dorpje São Jorge en de immense bergen die dit gebied omringen.

WATERVALLENPARADIJS

Het is hier heerlijk stil, je hoort enkel de watervallen die her en der naar beneden kletteren. Als je op je gehoor af gaat ontdek je ze, verscholen in het groen op de bergen aan de andere kant van het dal. De levada volgt de wendingen van de berg en zo loop je door een steeds veranderende omgeving: groene wanden worden afgewisseld met grillige rotspartijen waarlangs water naar beneden druppelt. Hier en daar wandel je ineens in mist, waardoor de omgeving weer een andere volledig aanblik krijgt. Wij hebben deze wandeling nu inmiddels drie keer gedaan, omdat we onder de indruk blijven van de mooie omgeving. De wandeling naar Caldeirão Verde is niet al te zwaar en is daardoor zeer geschikt voor beginnende Madeira wandelaars. Je loopt bijna alleen maar rechtdoor, dus je hoeft niet bijzonder getalenteerd te zijn in kaartlezen, en er zitten geen bijzondere beklimmingen of afdalingen in de wandeling. Voor wie zin heeft in een toegankelijke, maar zeer mooie, wandeling is dit dus absoluut een aanrader!

Caldeirão Inferno

Voor degenen die er na aankomst bij Caldeirão Verde nog geen genoeg van hebben: je kunt nog verder gaan naar Caldeirão Inferno. Daarvoor moet je echter nog wel een stuk klimmen en de staat van het pad varieert nogal eens. Informeer dus goed of het pad veilig en begaanbaar is voordat je je er aan waagt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Reken ongeveer 4 uur om van Queimadas naar Caldeirão Verde en weer terug te wandelen. Onderweg kom je enkele (korte) tunnels tegen: een zaklamp is geen overbodige luxe. Deze wandeling is een van de meer populaire op het eiland, waar ook veel groepen met gids komen. Als je de grote groepen wilt vermijden start je het best ´s ochtends vroeg al aan de wandeling.

ROUTES CALDEIRÃO VERDE

Route #16 in ANWB Wandelgids.

Route #22 in Sunflower Wandelgids.

Officiële route van Madeira Toeristenbureau: PR9

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Levada Do Caldeirao Verde   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Levada walk from Queimadas to Caldeirao Verde.

MEER WANDELINSPIRATIE

Benieuwd naar andere mooie wandelroutes op Madeira? Neem dan even een kijkje op onze overzichtspagina!