PREGO: ‘DE’ MADEIRA SANDWICH

Dit heerlijke broodje is een echte Madeira favoriet. Het staat bij de meeste cafés, snackbars en restaurants op de kaart. De prego is een uniek broodje. Het is nog het meest te vergelijken met een mix van een sandwich en een hamburger.

 bolo do caco madeira

prego especial

Het prego broodje is er in verschillende varianten. Mijn absolute favoriet is prego especial. De prego especial bestaat uit de typische Madeira bolo do caco, welke kort op de grill gelegd is en dus warm en knapperig is. Daarover heen gaat een dikke laag knoflookboter. Op dit punt ben ík al verkocht. Voor een bolo do caco met knoflookboter kun je me wakker maken. Maar, het wordt nog beter! Daarop komt een sappige dunne steak, belegd met sla, tomaat, een plakje kaas en een plak ham. Heerlijk!

Zoals gezegd, er zijn ook nog andere variaties op dit broodje. Een normale prego is een bolo do caco met knoflookboter en steak, maar zonder sla, tomaat, ham en kaas. En dan zijn er ook nog versies waarbij je een spiegelei bovenop de steak krijgt.

prego especial steak sandwich madeira

ik krijg er geen genoeg van

In het jaar dat wij de prego especial ontdekten aten wij er heel veel. Een prego voor de lunch, late lunch, en ach, waarom niet ook als avondeten. Dit broodje is onze ´go to´ als we een beetje op ons budget moeten letten. Verwacht geen haute cuisine, het blijft tenslotte wel gewoon een broodje, maar wat mij betreft is dit een absolute ´comfort food´ traktatie.

Tags:
Geen reactie's

Laat van je horen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.